Зима близько. Українцям радять заморожувати фрукти та овочі

Готуємо запаси. Українцям радять заморожувати фрукти та овочі на зиму. Так їжа зберігає корисні мікроелементи.

Для максимального збереження вітамінів на зиму, овочі та фрукти потрібно заморожувати. Покласти продукти можна у обгортці з фольги або харчової плівки, у зіп-пакетах для продуктів, або у пластикових контейнерах з кришками. Все залежить від розмірів вашої морозилки та об’ємів продуктів, які потрібні сім’ї.

Абрикоси, сливи, вишні, порічку, малину потрібно ретельно перебрати, видалити плодоніжки і листя. Потім помити у солонуватій воді і висушити. Викласти на серветку або рушник, щоб зібрати зайву вологу. Далі розкладаємо все на одну поличку морозильної камери, даємо цьому замерзнути. Згодом пересипаємо у форму і кладемо знов у морозилку.

З овочів можна заморожувати все. Для зручності: помідори, перець, броколі, цвітну капусту, горошок у стручках варто порізати на шматочки. Також можете зробити овочевий мікс на суп чи до гарніру. Баклажани чи кабачки потрібно запекти, а потім заморозити.

Фрукти потрібно заморожувати при температурі від мінус 18 градусів. А для овочів оптимальний показник  від мінус 18 до 23. Овочі та фрукти зберігайте в ящику морозильної камери, окремо від риби і м’яса.

На упаковці із заморозкою зробіть маркування: дата та час заморожування. Такі продукти при правильному заморожуванні можна зберігати до 8-9 місяців.

Актуально та оперативно у Telegram: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top