Про діяльність РВА інформує голова району Кулиняк

Коротка інформація щодо діяльності РВА:

Для допомоги нашим бійцям виконувати бойові завдання відправили 10 автомобілів, серед яких і карета швидкої допомоги, зарядну станцію EcoFlow та квадрокоптер DJI MAVIC 3, побутову техніку та меблі тощо.

Передали у користування 29-місний автобус керівнику БФ «Карітас СДЄ УГКЦ», щоб діти з Дрогобиччини, які проводять своє дозвілля з БФ «Карітас» СДЕ УГКЦ, діставались туди на сучасному автобусі. А команді пожежно-рятувального посту-37 ДСНС, що обслуговує Стебницьку громаду – потужний та якісний пожежний автомобіль.

БФ «Загін небайдужих» передав гуманітарну допомогу для жителів села Перепростиня та Збройних сил України, яку працівники Дрогобицької РВА разом з військовими доставили в село, яке тимчасово залишалось відрізаним через руйнування доріг. Так, отримали подушки, ковдри, рушники, постільну білизну, засоби гігієни, а також шини для автомобільних коліс на потреби бійців Збройних сил України.

Діти шкільного віку, які проживають у прихистках Дрогобиччини, отримали планшети для навчання завдяки Міжнародній організації з міграції IOM Ukraine через Просвіту Прикарпаття. Загалом 56 дітей віком від 6 до 17 років отримали нові та сучасні гаджети.

Фахівці міжнародної організації «Solidarités International» надали грошову допомогу для українських переселенців, котрі потерпають від російської агресії в Україні, у розмірі 6 600 гривень близько 80 особам.

На обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб Дрогобицького району зареєстровано 31178 осіб, в тому числі 9258 дитини.

До Офісу підтримки цивільного населення при ДРВА за допомогою вже звернулось 4656 ВПО. Зазначимо, що центр працює за адресою м.Дрогобич, вул.22 Січня,28, щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 – 17.00, контактний телефон менеджера –067 471 02 45.

Взяли участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, який відбувся у форматі онлайн та наживо, Президент України наголосив на головних питаннях, які повинні стати ключовими для всіх нас вже сьогодні, зокрема, для органів місцевого самоврядування. Детальніше: https://t1p.de/oajv8

Завдяки злагодженій співпраці та взаєморозумінню вдалось залучити кошти з обласного бюджету на ремонт пріоритетних доріг:-дороги обласного значення, котра зʼєднує села Уличне-Зимівки, що у Трускавецькій громаді. Загальна сума, яка передбачена на ремонт цієї дороги становить 195 млн гривень. Цього року з обласного бюджету має бути виділено 70 млн гривень.-Дрогобич-Снятинка, 1,9 км, яка перебувала в катастрофічному стані.На виконання робіт цієї ділянки дороги передбачено з бюджету Дрогобицької територіальної громади 3 мільйони гривень, з обласного – 9, 5 млн грн. Загальна вартість має становити орієнтовно 12,5 мільйонів гривень. Також це дорога у селі Залокоть, що у Східницькій громаді, яка не ремонтувалась понад 20 років. Днями завершено роботи із влаштування шару з асфальтобетонного покриття.

Здійснили показ та презентацію фільму французького режисера, воєнного репортера, філософа та письменника Бернара Анрі Леві «Слава Україні». Переглянувши документальну стрічку французького режисера, можна безперечно сказати, що автор справді вклав багато зусиль, щоб зняти та показати це документальне кіно для Європи і всього Західного світу.

Провели спільні понеділкові наради з керівництвом територіальних громад та центральних органів виконавчої влади, де обговорили основні напрямки діяльності в регіоні та загалом про ситуацію в нашій країні. Деталі: https://t1p.de/im7ji та http://surl.li/iejys

Спільно з головою ЛОДА Максимом Козицьким, керівництвом міста Дрогобич та всіма причетними взяли участь у відкритті в Стебницькій міській лікарні одразу двох оновлених відділень після капітального ремонту. Це приймальне відділення та відділення інтенсивної терапії. Тепер у приймальному відділенні є дві оглядові та два травмпункти, а відділення інтенсивної терапії обладнано надсучасним анестезіологічним обладнанням.

При Дрогобицькій районній військовій адміністрації відбулося 2 засідання районної комісії ТЕБ та НС, на яких розглядались питання, зокрема, ліквідації наслідків негоди у Східницькій громаді. Детальніше про це: https://griml.com/SJBAQ та http://surl.li/iejur

За вказаний період подякували за працю, відданість своїй справі та вручили подяки та відзнаки:- українським захисникам, які невтомно захищають нашу країну від російської навали;- правоохоронцям та рятувальникам району;- дільничим Дрогобицького району;- викладачам Державного закладу вищої освіти Колегіум Вітелона з польської Легниці;- 12 фермерським господарствам району;- генеральному директору санаторію «Карпати».

Також з нагоди 61 річниця із дня заснування 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України у Дрогобичі привітали всю команду рятувальників та вручили дороговартісний подарунок – відбійний молоток, який передала для наших рятувальників Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ.

З початком оздоровлення відправлено 7 дітей на відпочинок в Італію, Німеччину та Францію. 1 дитина, батько якої загинув на війні з Дрогобицької територіальної громади, 2 дитини захисників України з Бориславської територіальної громади, 4 дитини захисників України з Дрогобицької, Бориславської та Східницької територіальних громад.

Взяли участь у десятках нарад, семінарів, зокрема:- нараді щодо цифровізації публічної інформації про громади Дрогобицького району;- нараді щодо забезпечення дотримання вимог законодавства у сфері містобудування;-онлайн-конференції щодо стану соціально-трудових відносин на Львівщині у І півріччі 2023 року;-веб-семінарі з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України відповідно до постанови КМУ від 21.04.2023 №381 «Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об»єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення»;-навчальному семінарі щодо проблемних питань у публічних закупівлях в умовах воєнного стану;-у онлайн нараді щодо реалізації проекту Міжнародного надзвичайного фонду допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику»;– тренінгу щодо механізму передачі в оренду державного та комунального майна;- нараді щодо забезпечення належної роботи Центрів надання адміністративних послуг у територіальних громадах району.

В День Конституції України вручили посвідчення та нагрудні знаки «Почесного громадянина Дрогобицького району» батькам, дружинам, дітям та родичам загиблих українських героїв, котрі боролися проти російської окупації, починаючи з 2014 року та від початку повномасштабного російського вторгнення 2022 року.

Орденом за мужність III ступеня нагороджено четверо загиблих Захисників з Дрогобиччини (посмертно): Пастуха Василя Васильовича, Ільчишина Ігоря Петровича, Бойка Романа Ярославовича, Кушніра Андрія Ігоровича.

Назавжди попрощались з Героями – Олегом Войтовичем, Романом Стасиком, Юрієм Борухом, Віталієм Шимко, Миколою Нінадовським, Тарасом Гвоздецьким, Богданом Вовківом, Володимиром Гуком, Євгеном Похлебою, Іваном Баком, Назаром Середницьким, Ростиславом Мицаком, Павлом Зіновʼєвим! Вічна шана та низький уклін полеглим захисникам!

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top