Прогноз Нацбанку: тарифи для населення зростуть вже цього року

Цього року можуть підвищити тарифи для населення, але цей процес буде супроводжуватись розширенням соціальної підтримки. Про це повідомляє Нацбанк, передає РБК-Україна.

«На прогнозному горизонті рівень адміністративної інфляції визначатимуть насамперед урядові рішення з приведення тарифів на послуги ЖКГ до ринкових рівнів у зв’язку з потребою усунення дисбалансів в енергетичному секторі», – говориться в ньому.

Водночас прогноз Нацбанку враховує можливе підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів в поточному році.

«Зважаючи на високу соціальну значущість тарифів, очікується, що їх підвищення буде поетапним і триватиме впродовж декількох років, а також супроводжуватиметься розширенням соціальної підтримки», – зазначає регулятор.

Натомість припускається, що мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання завершиться лише в наступному році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Уряд планує після опалювального сезону повернутися до питання підвищення тарифів на комунальні послуги. Також повідомлялося, Уряд продовжив чинність тарифів на електроенергію для населення ще на місяць – до кінця травня.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top