У Дрогобичі 11 мафів виділили ексрегіоналу

Регіонал, який подарував золотий батон Януковичу, годуватиме хлібом Дрогобич. 11 точок під МАФи вже домовлені

Посадовці Дрогобицької міськради надали 11 паспортів на розміщення торгових точок компанії ексрегіонала ТМ «Кулиничі». Власник заводу ТМ «Кулиничі» голосував за диктаторські закони у 2014 році.

У межах релокації бізнесу із зони бойових дій Дрогобицька громада надає прихисток бізнесу, до якого має причетність ексрегіонал з Харкова Володимир Мисик, що є власником торгової марки з виробництва хлібобулочних виробів «Кулиничі». Хоча під релокацією бізнесу краще розуміти його масштабування на територію всієї країни.

«Ми не закриваємо завод у Харкові, ми не закриваємо наші торговельні точки у Харкові», – написали у Facebook ТМ «Кулиничі».

Тобто з Харківщини та центрально-східної частини України, де в основному зосереджена їх діяльність, вони розширюються на захід країни.

Сприяючи бізнесу колишнього регіонала, у квітні у відділі містобудування та архітектури Дрогобицької міської ради, який на цей час підпорядковувався вже колишньому першому заступнику міського голови Ігорю Герману, було видано 11 паспортів прив’язок для розміщення стаціонарних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на земельних ділянках комунальної власності. Попередньо ще один вже колишній заступник міського голови Роман Москалик їздив з офіційним візитом у Харків ознайомлюватися з виробничими потужностями ТМ «Кулиничі».

Розміщуються можливі майбутні торгові точки ТМ «Кулиничі» у найбільш прохідних та бізнесово спроможних місцях за адресами: вул. Пилипа Орлика 1, вул. Грушевського 3, вул. Самбірська 78, вул. Володимира Великого 7а, вул. Грушевського 44/3, вул. Грушевського 83, вул. Грушевського 136, вул. Грушевського 148, вул. Володимира Великого 2/2, вул. Володимира Великого 66 та вул. Грушевського 89/1.
Нагадаємо, що вул. Пилипа Орлика, 1 – це адреса Скверу Героїв Небесної Сотні, де вшановують пам’ять загиблих українських Захисників.

Зазначимо, що проектів рішень про надання паспортів прив’язки для ТМ «Кулиничі» не виносились на постійні комісії ради чи будь-які обговорення. А підписантом документів був не керівник чи заступник, а головний спеціаліст Відділу містобудування та архітектури ДМР Михайло Комар. Цим самим створивши всі умови для самовільного розміщення тимчасових споруд на 11 привабливих земельних ділянках у Дрогобичі.

Відповідно до приписів земельного законодавства, особа не має права використовувати земельну ділянку комунальної форми власності, у тому числі для розміщення тимчасових споруд за відсутності документів, які підтверджують право користування цією ділянкою, право розпорядження якою належить до виключної компетенції місцевої ради. За загальним принципом земельного законодавства приступати до використання земельної ділянки, у тому числі шляхом розміщення на ній будь-яких об’єктів, можна лише після державної реєстрації цього права, які набуваються у встановленому законом порядку.

Кулиничі Харківської області – рідне село ексрегіонала Володимира Мисика. Хлібокомбінат під цією назвою він заснував ще на початку 90-х. Однак найактивніше бізнес почав розвиватись, коли Мисик вступив до Партії Регіонів. З 2006 року він був депутатом Харківської обласної ради від Партії Регіонів, а уже у 2012 став народним депутатом. Саме завдяки зв’язкам з Януковичем та Азаровим (одним зі співвласників «Кулиничів» ЗМІ називали Олексія Азарова) Мисик зміг розбудувати свою хлібну імперію.

За даними активіста Юрія Андреєва, саме Мисик подарував Януковичу легендарний золотий батон.
У парламенті відзначився тим, що голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Саме Мисик, який не відзначався особливою ефективністю у ВРУ, вніс поправку до держбюджету на 2016 рік вніс правку з метою заблокувати надання безвізового режиму для України у 2016 році. Щоправда, пізніше заявляв, що не пам’ятає про це.
На початку 2014 року, коли оголосили бойкот Партії Регіонів, хліб з заводу «Кулиничі» почали продавати в простих прозорих пакетах без торгової марки.

Залишається одне питання, як таке безчинство і порушення закону міг погодити міський голова чи його в черговий раз ввели в оману?

Share this post

scroll to top