9 травня в Україні відзначатимуть День Європи

Важливе рішення. День Європи щорічно відзначатимуть в Україні 9 травня. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Ця дата вкотре нагадує, що перемога над нацизмом – це спільні зусилля усіх європейців. На відміну від росіян, які приписують лише собі усі досягнення. Далі президент Володимир Зеленський:

«Як тоді ми разом знищували зло, так і зараз ми разом знищуємо аналогічне зло. На жаль, зло повернулося. Хоча агресор тепер інший, у нього та сама мета – поневолення або знищення. І як тоді ми спиралися на спільну силу вільних народів, так і зараз ми боремося проти зла разом із вільним світом, разом із вільною Європою. Зараз, як і 80 років тому, ми спираємося на спільну силу вільних народів і знаємо, що разом із ними завжди будемо частиною вільної Європи, яка не підкориться злу.

І разом з усією вільною Європою 9 травня в Україні будемо відзначати День Європи. Європи об’єднаної, в основі якої має бути й буде мир. Європи нашої, частиною якої Україна завжди була, є й буде. Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top