У Дрогобичі виявлено махінації у тендері по закупівлі щебеню для дорожніх робіт

У Дрогобичі виконком скасував тендер по ремонту вул. Стрийської, ще один – оскаржують в антимонопольному комітеті

Виконавчий комітет ДМР скасував тендер на виконання робіт «Капітальний ремонт дороги по вул. Стрийська у Дрогобичі». Таким чином ПП «Вестінвестбуд», пропозиція якого на 3 млн 851,16 тис. гривень перевищувала запропоновану дорожнім гігантом «Онур», зараз не ремонтуватиме цю вулицю.

Нагадаємо, «Варто-Галицькі новини» писало про те, як у Дрогобичі тендер на ремонт вулиці Стрийської виграла компанія зі статутним капіталом 1 тисячу гривень (читати тут). Держаудитслужба надала висновок про те, що процедура торгів була проведена Департаментом міського господарства ДМР з порушеннями законодавства та зобов’язала ДМГ усунути їх шляхом розірвання договору з переможцем торгів.

Саме ці порушення призвели до того, що переможцем тендеру визначили – ПП «Вестінвестбуд», у той час як дешевші пропозиції двох підприємств було відхилено – ТзОВ «Автомагістраль-Південь» та ТзОВ «Онур».

Окрім цього, зараз на оскарженні в Антимонопольному комітеті України перебуває тендер щодо закупівлі по завищеній ціні КП «Служба муніципального управління» ДМР вапнякового щебеню фракції 20-40 у об’ємі 1000 куб. м для дорожніх та інших будівельних робіт, 1500 м. куб. відсіву гранітного фракції 0-5, 1000 м. куб. щебеню гранітного фракції 5-10 та 200 м. куб. щебеню гранітного фракції 2-5.

За наслідками торгів замовник відмовив Приватному підприємству «БКФ «Осанна» (з реєстрацією у м. Дрогобичі) з дешевшою пропозицією 3390000 грн. та не відмовив у закупівлі Приватному підприємству «Туя» (реєстрація у м. Львові) з дорожчою пропозицією грн.

Ймовірні перевитрати місцевого бюджету склали 659700 грн. (https://surl.li/gpwbh). «БКФ «Осанна» оскаржив рішення у Антимонопольному комітеті.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top