При отриманні хабаря у Дрогобичі затримали інспекторку податкової служби

У вівторок, 25 квітня, у Дрогобичі на отриманні неправомірної вигоди працівниками ДБР в кафе «Кавун» затримано посадовицю

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру головному ревізору інспектору одного із управлінь ГУ ДПС у Львівській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, підозрювана вимагала та отримала 900 доларів США неправомірної вигоди від представника суб’єкта господарювання. Про це повідомили в Прокуратурі Львівської області.

Раніше, в грудні 2022 року, податкові накладні цього підприємства були заблоковані у зв’язку із порушенням останнім законодавства.

За хабар службовиця обіцяла, що допоможе вирішити питання щодо їх розблокування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Жінку затримали в порядку ст. 208 КПК України, одразу після одержання неправомірної вигоди.

В повідомлення Прокуратури не вказується, в якому місті сталася ця подія, однак на фото видно, що затримання відбулося в Дрогобичі поблизу гастро-кав’ярні “Кавун”. Окрім цього, неофіційна інформація про затримання в “Кавуні” поширювалася користувачами соцмереж ще раніше.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання затриманій запобіжного заходу та відсторонення її від займаної посади. Встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Теруправління ДБР у Львові, оперативний супровід – Управління СБ України у Львівській області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Реакція соцмереж:

Share this post

scroll to top