Демонтаж погруддя Шевченка в Трускавці буде порушенням закону, – міністерство культури

27 лютого міськвиконком ухвалив рішення про перенесення погруддя Шевченку із Трускавця у село Доброгостів. Реакція трускавчан не забарилася

Від мешканців та громадських організацій в міністерство культури місцевий активіст Святослав Грабовський направив звернення щодо недопустимості демонтажу погруддя Кобзаря по вул. Т.Шевченка у Трускавці.

Цими днями надійшла відповідь Міністерство культури та інформаційної політики України щодо збереження пам’ятника Т.Шевченку у Трускавці по вул.Шевченка:

«Відповідно до ст. 22 Закону України «Про охорону культурної спадщини» (далі -Закон) пам‘ятки, їхні частини, пов‘язане з ними рухоме та нерухоме майно ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ЗНОСИТИ, змінювати, замінювати, ПЕРЕМІЩУВАТИ,(ПЕРЕНОСИТИ) на інші місця…»

ВАРТО_знати: “Стаття 22 ЗУ “Про охорону культурної спадщини” забороняє зносити, змінювати замінювати, переносити на інше місце пам’ятки , їхні частини, пов’язане з ними рухоме та нерухоме майно.Переміщення допускається у винятковому випадку, коли неможливо зберегти пам’ятку на місці, за умови проведення комплексу наукових досліджень з вивчення та фіксації пам’ятки”.

Share this post

scroll to top