Два типи повісток роздають українським чоловікам

Два типи повісток існує в Україні. Одні – для уточнення військово-облікових даних. Інші – для відправлення до війська у складі команди

Тож, якщо українець отримав повістку, це ще не означає, що чоловіка вже беруть до лав ЗСУ. Людину викликають для звірення облікових даних, проходження медкомісії, проведення професійно-психологічного відбору.

Якщо за станом здоров’я призовник  непридатний або має право на відстрочку, його відпускають. Розповідає головний комісар Львівщини Олександр  Тіщенко:

«Люди не знають своїх обов’язків. Народилась у тебе третя дитина – прийди у військкомат, подай свідоцтво про народження. Мовляв, от три свідоцтва про народження дітей, їм усім трьом до 18 років, я маю повне право на відстрочку. Принеси ці документи, покажи.

У нас люди чомусь думають, що от принесу, а мене заберуть. Та не заберуть. У нас також є обов’язки. Коли ми чітко бачимо, що людина має право на відстрочку, то ми цю відстрочку надаємо».

Водночас, мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів.

Нагадаємо, воєнний стан та загальна мобілізація подовжені в Україні до 19 травня. Військові та поліція виписують повістки чоловікам від 18 до 60 років.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top