У Бориславській лікарні планують значне скорочення лікарів та закриття інфекційного відділення

Інфекційне відділення центральної міської лікарні, яке першим приймало “ковідних” хворих, мають закрити. Звільненню підлягає 51 медик лікарні. 40 тисячна Бориславська громада може залишитись без якісної медицини.

Директор КНП 11 листопада цьогоріч видав наказ (погоджений з Бориславська міська рада (лист у ЛОВА від 08.11.22 р. №33-14/1765), про ліквідацію інфекційного відділення КНП «ЦМЛ м. Борислава» з 13 лютого 2023 року.

Інфекційне відділення лікарні безупинно працює з 1956 року, справляючись з багатьма викликами: спалахи вірусного гепатиту А, випадки енцефаліту, епідемії грипу 2009 та 2015-2016 рр., спалахи кишкових інфекцій, кору, вірусних пневмоній епохи COVID-19.

В березні-травні 2020 року відділення приймало пацієнтів з усього регіону, в той час як Стебницька міська лікарня перепрофільовувалась під ковідний стаціонар. Перший випадок коронавірусу в той час був зафіксований як раз у Бориславському відділенні (пролікований вже у Львові).

Протягом 2020 – 2022 р. у тут лікувались тяжкі пацієнти з коронавірусом до моменту його лабораторного підтвердження (2-10 днів), а також тяжкі в лікуванні пацієнти після перенесеного COVID. Фінансування від НСЗУ лікарня не отримала – пакет медичних послуг з допомоги COVID-хворим був підписаний в регіоні виключно у Стебнику.

“Поточні й дрібні ремонти у відділенні та облаштування прилеглої санітарної території здійснювались власними силами та спонсорами. За допомогою небайдужих громадян частково замінено м’який інвентар та побутова техніка. Справляємося, як можемо та вміємо. Просимо вас, шановна громадо, підтримати наше відділення та запобігти його ліквідації”, – закликає колектив інфекційного відділення Бориславської лікарні.

https://www.facebook.com/100024656914861/posts/1291640718334480/?app=fbl

Читайте також: “Головний лікар бориславської лікарні заробляв десятки тисяч гривень, а медперсонал сидів у боргах”

Читайте також: “У Бориславській лікарні через фінансові зловживання звільнили керівника Головчака”

Громада Борислава б’є на сполох.

І ще навздогін один момент щодо роботи керівника медичної установи. Після боротьби з ковідом за допомогою загально-військових костюмів хімічного захисту (фото нижче) керівництво Бориславської міської лікарні забезпечено медперсонал ось такими саморобними масками. Розмір “невеличкий”: 23 см ×16 см. Майже, як аркуш А4.

Share this post

scroll to top