Головний лікар Бориславської лікарні заробляв десятки тисяч гривень, а медперсонал «сидів у боргах»

Про захмарні суми у зарплатних платіжках повідомив у ФБ міський голова Борислава Ігор Яворський. Перевірка фінансової діяльності лікарні виявила численні порушення у медичному закладі. Попри критичну ситуацію та гострий дефіцит коштів, навіть на захищені статті видатків, керівник установи Віталій Головчак, всупереч підписаному контракту, отримував десятки тисяч гривень. А медичний персонал сидів у боргах.

«І це розпочалось в грудні, коли всі ми по крихтах збирали кошти, щоб закрити існуючу заборгованість перед медиками міста», каже мер Ігор Яворський.

«Ми перерозподіляли фінанси, ігноруючи інші потреби, щоб переходити без боргів у новий рік. І все це правильно. Окрім одного… «Привілейоване» керівництво лікарні розцінило такий справ на свій лад. Внаслідок чого почало виписувати собі премії та надбавки».

Міський голова оприлюднив отримувані суми:
72 785,94 грн. – грудень
31 994,35 грн. – січень
41 940,61 грн. – лютий
48 845,73 грн. – березень

Варто додати, що окрім гол.лікаря ще ряд осіб керівного складу лікарні отримували сумарно сотні тисяч «преміальних» за підписом директора та за згодою в колективному договорі голови профспілкового комітету.

Більше того, у зв’язку із прописаними в колективному договорі умовами та переходом вторинної ланки на фінансування НСЗУ, сума премій для керівництва лікарні з 1 квітня збільшиться приблизно у тричі.

Яворський наголосив, що матеріали перевірки скеровані в правоохоронні органи.

Нагадаємо, медикам Бориславської лікарні видали 9 костюмів хімзахисту для боротьби з вірусом COVID-19. Такі, які носили у радянській армії. Через соцмережі медики звертались за допомогою:

Костюми недоукомплектовані, багато застібок просто відсутні. У відділі у нас одні жінки, видно думали, що ми не знаємо,що нам видали, тому будемо при потребі працювати і в цьому. Будь- ласка, відреагуйте ті, хто зможе, ми, працівники інфекційної лікарні Борислава, будемо згідні купити собі захисні костюми, бо всі маємо сім’ї і рідних..”

Всім доброго вечора!В Україні та й, зрештою, у світі зараз дуже багато часу та розмов приділяють питанню медичної…

Geplaatst door Ігор Яворський op Woensdag 15 april 2020

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top