Як реагує бізнес Трускавця на прохання влади економити електроенергію. ФОТОРЕПОРТАЖ

На Львівщині з 25 жовтня почали діяти віялові відключення електропостачання для населення, повідомили у «Львівобленерго».

“Укренерго” вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України для стабілізації роботи енергосистеми. Про це повідомляє пресслужба компанії.  

Водночас, з 21 жовтня, з 18:00 на території області введено заборону на використання:- усіх видів зовнішнього освітлення (крім освітлення вулично-дорожньої мережі та об’єктів критичної інфраструктури), освітлення зовнішньої реклами, розміщеної на фасадах будинків та споруд, спеціальних конструкцій, після завершення робочого часу суб’єктів господарювання – незалежно від організаційно-правової форми. Рішення про такі обмеження повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Росія завдала ракетних ударів по об’єктах енергетики України, і кожен може допомогти відновленню роботи електромереж, знизивши навантаження, наголосив заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

“Перше з чим звертався Президент і представники Міненерго, Укренерго: нам потрібно суттєво зменшити споживання електроенергії, щоб забезпечити баланс. Це крок, що залежить від кожного з нас”, – сказав Андрій Годик.

Утім місцевий бізнес не всюди реагує на прохання обмежити ілюмінацію та світлову рекламу. Зокрема у центральній частині Трускавця в пікові години до 23:00 заклади освітлені зовнішньою світловою рекламою, де-не-де світяться вивіски навіть зачинених закладів, прожектори на будовах.

ВАРТО_знати: у ПрАТ “Львівобленерго” зазначили, що відключення триватимуть не більше чотирьох годин в одному місці. Графіків віялових відключень «Львівобленерго» не повідомляє, однак інформацію по конкретному населеному пункту можна дізнатись у розділі «Чому немає світла» на сайті «Львівобленерго».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews


Share this post

scroll to top