Росія атакувала Україну 83 ракетами, більшість з них сили ППО знищили

Російські війська випустили 75 ракет по Україні, 41 українські сили ППО знищили, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

«Країна-терорист російська федерація завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Зранку агресором випущено вже 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО. Збройні Сили роблять все можливе, щоб захистити співгромадян», – написав він у фейсбуці.

За його словами, російська атака триває.

Залужний закликав людей перебувати в укриттях.

По всій Україні триває повітряна тривога.

Пізніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр уточнила, що станом на 11:35 росіянами було випущено 83 ракети, 43 з них було збито. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону додав, що 9 з 12 безпілотників Shahed також було збито.

В Офісі президента раніше повідомили про удари в багатьох містах України, внаслідок обстрілів постраждали цивільні. Відомо про вибухи в Києві, Харкові, Львові та області, Житомирі, на Київщині.

На Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині влада повідомила про роботу ППО. На Полтавщині ОВА повідомила про звуки вибухів у Кременчуцькому районі, також у Кіровоградській ОВА повідомили про вибухи «над Кропивницьким районом».

Share this post

scroll to top