Підсумки життєдіяльності Дрогобицького району за два тижні – Кулиняк

Більше двохсот днів українці героїчно боряться з російським злом, жертвуючи своїми синами та доньками. Якими були останні два тижні для Дрогобиччини розповів голова Дрогобицької РВА Степан Кулиняк:

“Для допомоги нашим бійцям відправили 9 повнопривідних автомобілів, а також 2 автомобілі швидкої допомоги. Крім цього, надали бронежилети, берці, дощовики, спальники, десятки потужних акумуляторів, радіатори, генератори, 31 м.куб. дров та іншу необхідну техніку, а також рятівникам передали дрон та тепловізор.

Надалі щоденно забезпечуємо довезення військовослужбовців та надаємо гуманітарну допомогу ВПО, ЗСУ та всім, хто звертається з таким проханням.

Опрацювали 14 заяв ВПО та призначили допомогу на проживання. Станом на 25.09.2022 отримали таку допомогу 27289 ВПО( тих, які звернулись із відповідними заявами налічується 27546).

До консультативно-координаційного центру при Дрогобицькій РВА за допомогою вже звернулось 143 ВПО. Центр працює за адресою м.Дрогобич, вул.22 Січня, 28, щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 – 17.00, (067 471 02 45).

Працівниками Національної поліції опрацьовано 607 звернень громадян.

Провели зустрічі з: -керівником регіонального офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС ООН) у Львові Anton-JosefHagen та радницею начальника Львівської ОВА Галиною Бордун щодо допомоги та підтримки ВПО; – з польською делегацією – представниками БФ Stowarzyszenie Solidarnosci Globalnej та представниками міжнародної компанії з виготовлення архітектурних профільних системи – Aliplast, у присутності директора БФ «Карітас» СДЄ УГКЦ о.Ігоря Козанкевича про те, що польські партнери спробують надати допомогу у вигляді найбільш необхідних речей для нашої армії, а також допоможуть із облаштуванням нових приміщень для ВПО; -чеською міжнародною благодійною організації «Людина в біді» на предмет допомоги у облаштуванні нових помешкань для наших внутрішньо переміщених земляків у всіх ТГ району.

В колективних притулках ум.Бориславі організували та провели зустріч ВПО із представниками французького фонду«Premiere Urgence internationale», дебуло надано психологічну, соціальну допомогу та медичні обстеження і консультації.

З представниками чеської міжнародної благодійної організації «Людина в біді» відвідали колективні притулки у Дрогобичі, де вивчали проблеми ВПО та можливість запровадження проекту гарячого харчування.

Проводимо роботу з санаторіями/готелями м. Трускавця та смт. Східниці щодо постановки на військовий облік осіб чоловічої статі віком від 18-60 років, зокрема провели комісійні виїзди.

Здійснили правові та інші необхідні заходи з метою розселення військовослужбовців.

Тривають роботи з підготовки до опалювального сезону 2022/23 року. Станом на сьогодні, Дрогобицький район готовий до опалювального сезону на 90%.

Провели моніторинг стану виплати заборгованої заробітної плати на підприємствах району та СПД. Надали відповідні роз’яснення.

Щоденно контролюємо хід виконання робіт поточного та капітального ремонту гуртожитків та інших соціально-важливих об’єктів на території району для проживання ВПО.

Здійснили моніторинг збирання сільськогосподарських культур та посіву озимого ріпаку.

Забезпечуємо постійну комунікацію з релокованими та потенційно релокованими підприємствами щодо розміщення виробничих потужностей та участі у державних та обласних програмах. На території району на сьогодні функціонують 16 таких підприємств.Також допомагаємо СПД взяти участь у Програмі підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану. Так, ще 3 СПД отримають фінансову допомогу для ведення бізнесу в рамках вказаної Програми.

На жаль, назавжди попрощались з Героями: Степаном Волощуком (смт.Підбуж), Іваном Язом (м.Трускавець), Ігорем Шквирком (м.Трускавець), Богданом Громом (с.Нагуєвичі), Іваном Комарницьким (м.Трускавець, Миколою Дречевичем (с.Попелі) Андрієм Кушніром (с.Новий Кропивник). Вічна шана та низький уклін нашим полеглим захисникам!

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top