Львівський суд перерахував майже 1 млн грн застави Остапа Стахіва на ЗСУ

Галицький районний суд пом’якшив запобіжний захід лідеру руху антивакцинаторів, львів’янину Остапу Стахіву на особисте зобов’язання. А сплачену заставу, яку за правилами мали повернути Стахіву, перерахували на спецрахунок для допомогу ЗСУ.

Про це пише Захід.Нет.

Нагадаємо, 18 листопада 2021 року Галицький райсуд Львова арештував Остапа Стахіва на два місяці з можливістю внесення 998,8 тис. грн застави. Остапа Стахіва підозрюють у порушенні ч. 1, 2 ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). 30 листопада Остап Стахів вніс заставу, однак його відправили на примусову судову експертизу в психіатричну лікарню. У січні 2022 року ця експертиза визнала Стахіва осудним і його відпустили під заставу, зобов’язавши здати закордонний паспорт і періодично з’являтись в орган пробації.

З початку повномасштабного вторгнення РВ в Україну Остап Стахів збирав пожертви нібито на гуманітарну допомогу переселенцям. Зараз він збирає гроші на підтримку свого каналу у Telegram, аудиторія якого становить трохи більше 12 тис. підписників. Стахів продовжує записувати відео про шкоду вакцинації, а також щодо різноманітних всесвітніх змов.

Варто додати, що раніше на підтримку Остапа Стахіва виступав Кирило Стремоусов, який особисто приїжджав у Львів з Херсону. Після вторгнення РФ в Україну Стремоусова призначили «заступником голови» окупаційної адміністрації Херсонщини. Зараз колаборант Стремоусов перебуває у Воронежі, в Україні його чекає тюрма за співучасть у воєнних злочинах РФ.

Share this post

scroll to top