Папа Франциск назвав пропагандистку Дар’ю Дугіну «невинною жертвою війни»

Папа Римський Франциск вважає, що російська пропагандистка Дар’я Дугіна є однією з «невинних жертв війни». Про це він сказав, виступаючи на щотижневій загальній аудієнції, повідомляє Reuters.

Виступаючи на своїй щотижневій спільній аудієнції, Папа Римський засудив війни як «божевілля».

Як повідомляється, під час свого виступу Франциск відійшов від сценарію, засудивши війни як «божевілля», посилаючись історію про загибель Дар’ї Дугіної. Він заявив, що жінка, вбита під Москвою внаслідок замінування автомобіля, була серед «невинних», убитих через війну.

«Невинні платять за війну, невинні», – сказав він.

Папа Римський також сказав, що торговці зброєю, що наживаються на війні, є «правопорушниками, які вбивають людство».

Папа Римський Франциск також закликав до «конкретних кроків» для припинення війни в Україні та запобігання ризику ядерної катастрофи на Запорізькій АЕС. Він також сказав, що торговці зброєю, які наживаються на війні, є «правопорушниками, які вбивають людство».

Зазначимо, що Дар’я Дугіна поділяла ідеї батька Алєксандра Дугіна, який є одним із ідеологів так званого «русского мира». Він виступав за введення російських військ в Україну та окупації практично всієї її території. Вважається, що ідеї Дугіна впливають на політику Кремля. Дар’я Дугіна позиціонуючи себе як журналістка і політологиня брала участь у численних пропагандистських шоу на яких вона виправдовувала вбивства українців, намагаючись надати безпідставній кровопролитній війні якогось «високого» змісту.

Разом із батьком її було внесено до санкційних списків Великої Британії.

Share this post

scroll to top