Уряд хоче повернути акцизи на пальне. Чи зростуть ціни?

Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування пільгового оподаткування на пальне. Про це повідомив перший заступник керівника Комітету з фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Уряд вніс до Ради законопроект про скасування пільгового оподаткування на пальне», – йдеться в повідомленні депутата в Telegram.

За словами Железняка, документ передбачатиме повернення акцизного збору для всіх видів палива без винятку.

«Щодо повернення ПДВ на паливо до 20% (зараз 7%) поки невідомо, чи є у фінальному тексті», – зауважив Железняк.

Водночас «Економічна правда» з посиланням на сайт парламенту інформує, що уряд пропонує відновити ставку акцизного податок на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан у розмірі 100,00 євро за 1000 літрів.

У пояснювальній записці йдеться про те, що через скасування податку фонд будівництва і ремонту доріг залишився без фінансування. Кабмін очікує, що повернення акцизу додатково приноситиме держбюджету 2 млрд грн.

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни Росії проти України на багатьох АЗС виник серйозний дефіцит пального і подекуди бензин продавали максимум по 20 літрів в «одні руки». Кабмін ухвалив рішення, яке мало допомогти збільшити кількість пального.

Share this post

scroll to top