Суд виніс вирок двом ухилянтам від військової служби на Самбірщині

Двох мешканців Самбірського району засудили за ухилення від військової служби. Суд призначив їм три роки позбавлення волі, однак дав випробувальний термін. Загалом у суди Львівщини скерували вісім справ щодо таких порушників.

«Прокурори у суді довели, що обвинувачені, будучи військовозобов’язаним та у встановленому законом порядку повідомленими про явку на загальну мобілізацію, без поважної причини не з’явилися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, чим порушили вимоги чинного законодавства», – повідомили у Львівській обласній прокуратурі 3 червня.

Як пояснили ZAXID.NET у прес-службі прокуратури, двоє 38-річних мешканців Самбора не з’явилися за повістками на медкомісію у військкомат. Коли їх зобов’язали, вони відмовилися проходити комісії. За цим фактом склали акт і зареєстрували кримінальне провадження. На суді чоловіки визнали свою вину.

Суд також визнав їх винними в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 ККУ) та призначив покарання – позбавлення волі на 3 роки. Однак звільнив від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України.

Загалом, як повідомили у прокуратурі, за цією статтею на судовий розгляд скерували 8 справ щодо мешканців Львівщини. Чотири ухилянти вже отримали умовний термін.

Нагадаємо, 1 червня суд виніс вирок 36-річному мешканцю Дніпропетровщини, який намагався виїхати за кордон з підробленими документами та пропонував прикордоннику 2 тис. доларів хабара. Суд конфіскував хабар у дохід держави та оштрафував на 17 тис. грн.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top