У Держдумі заявили, що Росія «зупиниться на кордоні Польщі»

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на заяви віцеспікера російської держдуми Петра Толстого про плани Росії продовжувати повномасштабну війну проти України, доки окупанти не дійдуть «кордону з Польщею».

В інтерв’ю італійській газеті La Repubblica 3 травня Толстой сказав, що Росія закінчить повномасштабне вторгнення в Україну, яке в країні-агресорі називають “операцією”, “коли вважатиме за потрібне”.

“Думаю, ми зупинимося на кордоні з Польщею”, – заявив він.

В етері каналу Україна 24 в суботу, 7 травня, Михайло Подоляк зазначив, що слова Толстого стоять поряд із заявою глави МЗС Росії Сергія Лаврова про Ізраїль.

«Це все показує, про що думає політична еліта РФ. Про це не просто думає Путін, про це вони думають, вони живуть цим, вони варяться в цьому. Це їх кровоносні судини, якими ходять ці заразні бактерії бажання знищити всіх. Це пряма вказівка на те, що вони хочуть знищити Україну як державу. Це і є геноцид… у сенсі державної приналежності українців», — сказав він.

Подоляк нагадав, що від російської еліти лунають заклики застосувати ядерну зброю, щоб «стерти з лиця Землі ту ж Велику Британію», або ж заяви про «неонацизм» в Ізраїлі.

«Все це насправді не просто слова — це і є внутрішнє переживання, в якому сьогодні Російська Федерація живе. Це проблема, з якою ми маємо вирішити, що робити. Не лише ми, а й увесь світ», – додав радник глави ОП.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top