У Бориславі зросте вартість проїзду в міських маршрутках

У Бориславі зросте вартість проїзду в міських маршрутках, – про це повідомили у Бориславській міській раді.

Різке збільшення вартості пального провокує низку наслідків. Останні тижні це стало справжнім шоком для автомобілістів. Ціни на пальне зросли майже вдвічі.

Сьогодні рішенням виконавчого комітету було затверджено тариф на послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування Бориславської міської ради в розмірі 10 грн. Рішення набирає чинності від завтра, 06.05.2022року.

Це дозволить перевізнику втриматись та частково нормалізувати роботу, змінімізувати збитки, але проблему не вирішить. Затверджений тариф випливає із розрахунку станом на січень 2022 року, коли пальне коштувало 32 грн. Зараз ціни на АЗС коливаються в межах 57-60 грн.

Проте регуляторна процедура вимагає дотримання термінів і не дозволяє затвердити економічно-доцільний тариф невідкладно. Війна зробила суспільство заручником ситуації: обстріли нафтопереробних заводів та нафтосховищ, збільшення вартості нафти, уповільнення логістики, збільшення споживання палива – і як наслідок удар по простих мешканцях у підвищенні цін.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top