42% українців не вірять у відновлення дружніх відносин з Росією будь-коли – опитування.

Майже стільки ж впевнені, що росіяни вцілому підтримують війну проти України.

Майже половина українців вважають, що про відновлення дружніх стосунків українців з росіянами взагалі не може бути мови, натомість 12% певні, що дружні відносини налагодяться через кілька років після закінчення війни. Такі дані соціологічного опитування опублікувала група “Рейтинг”. Інформує Дзеркало тижня.

Так, неможливим відновлення дружніх стосунків вважають 42% громадян України, 22% думають, що це можливо за 20-30 років після війни, 18% – що за 10-15 років, і лише 12% вважать відновлення дружби можливим за пару років після війни.

Загалом трохи більше вірять у відновлення стосунків мешканці півдня та сходу України, та ті, хто має родичів в росії. Однак і серед них більше третини взагалі не вірять у повернення дружби між народами.

При цьому 40% українців впевнені, що більшість росіян підтримують війну проти України, а 25% опитаних вважають, що в росії кожен другий підтримує війну, і чверть думають, що прихильники війни там в меншості.

Опитування проведено 8-9 березня соціологічною рупою “Рейтинг” в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, серед 1200 респондентів методом CATI. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top