Україна готує заявку на членство в Євросоюзі ㅡ Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив, що Україна готує заявку на членство в ЄС.

Про це він написав у Twitter.

«Історична пропозиція прем’єр-міністра Словаччини Едуарда Хегера про членство України в Європейському Союзі. Вже готуємо заявку. Народ України давно зробив свій вибір. Щира вдячність за дієву підтримку!», ㅡ написав він.

Президент Володимир Зеленський 28 лютого заявив про звернення до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою.

«Європейці усвідомлюють, що наші солдати борються за нашу державу, а, отже, і за всю Європу. За мир для всіх європейських країн, за життя дітей, за рівноправність, за демократію», — сказав він та додав, що це дає нам повне право звертатися до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання України.

Хто підтримав Україну?

Вступ України до ЄС вже підтримали Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков, президент Румунії Клаус Йоганніс, президент Литви Ґітанас Наусєда, голова МЗС Чехії Ян Липовський, а також Естонія, Латвія, Словаччина, Словенія тощо.

Перш ніж країна подасть заяву про вступ, вона, як правило, повинна підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Україна вже має такий документ: політичну частину угоди було підписано 21 березня 2014 року, економічну частину — 27 червня 2014 року.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top