У Дрогобичі вимагають перенести лавку закоханих, яку розташували біля алеї пам’яті загиблих ветеранок

На сайті місцевих петицій зареєстровано петицію “Про перенесення лавки для закоханих “Серце Бандери”.

Автор петиції – дрогобичанин, ветеран війни з московитами, депутат міської ради Дрогобича Ярослав Регей вважає, що ідея розташувати лавку для закоханих поряд з Алеєю пам’яті загиблих ветеранок псує саму локацію та нівелює сенси про які говорили ініціатори під час створення такої Алеї.

“Це місце для того, щоб вшановувати жінок, які загинули у війні з РФ, і мені якось тяжко поєднати ці почуття з романтикою та коханням. Нагадую, що обрана локація в парку ім. Степана Бандери – це готовий об’єкт, ініціатором якого є Жіночий ветеранських рух, а саме дрогобичанка, парамедик добровольчого батальйону ОУН, Вероніка Арістова.

Алеї пам’яті загиблим жінкам в російсько-українській війні “Мамо не плач , я розквітну весною” для учасників війни дуже важливий об’єкт, адже є також частиною боротьби з міфом, що нас захищають лише чоловіки. З 2014 року жінки у ЗСУ та добровольчих формуваннях – це не тільки зв’язкові, парамедики чи штабні посади.

Це і бійчині піхоти, артилеристки, снайпери та будь-які інші посади у війську і захищають нас на рівні з чоловіками”, – йдеться у петиції.

Просимо визнати помилку з розташуванням об’єкту для закоханих не в тій локації та обрати іншу, більш доречну, щоб не псувати сенси, якими наповнена Алея в парку ім. Степана Бандери.

Підтримати петицію можна ТУТ.

Нагадаємо, що улютому КП «Служба муніципального управління» обладнало у парку Степана Бандери символічну лавку закоханих, розташувавши її поруч з алеєю пам’яті, присвячену ветеранкам російсько-української війни, яку висадили у жовтні 2021 року. 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top