У Дрогобичі з’явилася алея пам’яті ветеранок, які загинули у війні з московитами (ФОТО)

У Дрогобичі 15 жовтня в парку Степана Бандери було висаджено понад 20 дерев (яблунь), чим було започатковано у місті алею пам’яті ветеранок, які загинули у війні з московитами на Сході України.

“Вже сьомий рік в Україні триває війна з Росією. Військовослужбовці та військовослужбовиці гинуть боронячи цілісність нашої держави на Сході України. Загиблих вже не повернути та біль за їхньою утратою ми не втамуємо нічим… Але ми зобов’язані берегти та шанувати пам’ять про них. За ініціативи громадської організації «Жіночий ветеранський рух», вже було висаджено п’ять Алей Пам’яті загиблих жінок в російсько-українській війні в містах України. Декоративні яблуні Недзведського – це пам’ять про дівчат, які віддали найдорогоцінніше – своє життя за свободу і мир в Україні. Вони будуть зеленіти та квітнути, як квітла кожна з них”, – каже Вероніка Арістова, ветеранка, керівниця ГО ” Жіночий ветеранський рух” на Львівщині.

Участь в акції взяли дрогобичани, ветерани війни, представники органу місцевого самоврядування, дрогобицькі семінаристи та місцеві волонтери серед яких Олександра Возняк, Микола Походжай, Орест Каракевич, Левко Скоп, Віктор Кочерєв, о. Ігор Цмоканич та інші.

“Такі алеї є важливою складовою нової патріотичної історії України, її нового сприйняття. Сюди в будь-який момент можуть прийти школярі, студенти, родини, щоб глибше зрозуміти і відчути події, які зараз відбуваються на Сході України. Тут можна гуляти, думати про сенс життя та про його істинні цінності. Ми прагнемо, щоб Алеї пам’яті були висаджені по всій Україні, для того, щоб пам’ятати ціну, яку ми платимо за Незалежність. Такі Алеї потрібні не тільки задля вшанування пам’яті про загиблих за свободу та незалежність України. Цей проект також має не менш важливу виховну функцію, бо наші діти повинні розуміти, який важкий шлях зараз проходить країна та якою цінною нам дістається Мир та їхній спокійний сон, каже Вероніка Арістова, ветеранка, співініціаторка акції.

Дрогобицькі семінаристи взяли участь у акції та посадили дерева

Організатором цієї акції у Дрогобичі став Жіночий ветеранський рух.

Такі алеї пам’яті вже є у Києві, Краматорську й інших містах України. Сьогодні Дрогобич теж долучився до міст, де є алеї пам’яті загиблих на війні жінок-ветеранок. 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top