Держдума Росії ухвалила звернення про визнання самопроголошених «Д/ЛНР». Його направлять Путіну

Депутати Держдуми Росії більшістю голосів ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання незалежності самопроголошених «Д/ЛНР».

Про це передає ТАСС.

Депутати розглядали дві постанови: одну подала «Комуністична партія Росії» ще в січні. Вона передбачала направлення звернення про визнання самопроголошених республік одразу до Путіна.

За їхніми словами, це створить підстави «для забезпечення гарантій безпекита захисту цих народів від зовнішніх загроз та реалізації політики геноциду щодо жителів республік». А ще їхнє визнання, як вважають у партії, нібито «допоможе зміцненню миру і регіональної стабільності та започаткує процес міжнародного визнання обох держав».

Другий проєкт з’явився 14 лютого — його подали депутати від путінської партії «Єдина Росія» Віктор Водолацький та Артем Туров. Вони, на відміну від першого документа, пропонують не одразу звертатися до президента Путіна з проханням визнати «Л/ДНР», а спочатку провести консультації з МЗС Росії.

Як пише «Новая газета», комуністи критикували другу постанову, бо вважали, що вона затягне ухвалення рішення.

За проєкт постанови комуністів проголосував 351 депутат, а за документ «Єдиної Росії» — 310. Тож тепер депутати мають направити звернення одразу до Путіна.

Наприкінці січня в МЗС України не бачили серйозних намірів Кремля визнавати самопроголошені «ДНР» та «ЛНР». Такі ініціативи Держдуми називали «розхитуванням ситуації».

А напередодні голосування Держдуми радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що будь-які постанови про визнання «Д/ЛНР» означатимуть лише явну відмову Росії від Мінських домовленостей.

Верховна Рада України 15 лютого звернулась до міжнародних організацій, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених республік. Зокрема український парламент просить світ не підтримувати будь-які рішення Росії щодо визнання «Д/ЛНР».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top