Росія веде гібридну війну, нагнітаючи паніку в Україні, – СБУ

Співробітники Служби безпеки наразі працюють в усіх регіонах країни у посиленому режимі і готові захищати Україну. Водночас там стверджують, що нагнітання паніки — це лиш чергова потужна хвиля гібридної війни.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Там вказують, що Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейків та викривлення реального стану речей. Усе це в комплексі в СБУ називають «черговою потужною хвилею гібридної війни».

Також в СБУ зазначили, що постійно аналізують різні сценарії розвитку подій, мають чіткий план дій на кожен із них і готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. І вже, мовляв, роблять це.

«Водночас ми чудово розуміємо мотиви нинішнього інформаційного нагнітання — посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність», — пояснили у пресцентрі.

І додали, що СБУ фіксує прояви гібридної війни в соціальних мережах, окремих засобах масової інформації та в поширенні деякими політиками наративів Росії — та протидіє їм.

«Це відображається у рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів», — зазначено у повідомленні.

У Службі безпеки кажуть, що зараз стабільність і спокій в Україні залежать не лише від влади, а й від зважених дій кожного українця. Мовляв, усім варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації.

«Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні. Ми всі повинні мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків», — зазначили в СБУ.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top