Відсьогодні пенсіонери вже можуть сплачувати за комуналку «ковідною тисячею»

Відсьогодні, 14 лютого, вакциновані проти коронавірусу люди старші 60 років можуть оплачувати комунальні послуги за кошти «єПідтримки», а українці від 14 років — передплатити друковані видання в «Укрпошті».

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім того, тепер гроші від «єПідтримки» можна буде витратити впродовж 9 місяців із дня зарахування, а не 4, як це було раніше.

Як пише пресслужба «Укрпошти», відтепер українці можуть витратити 1000 гривень за вакцинацію на передплату газет та журналів. В «Укрпошті» можна витратити гроші на періодику та передплатити онлайн будь-які періодичні видання з поточних місяців 2022 року.

Там вказують, що серед переліку видань широкий вибір популярних видань: місцева преса, періодика для дітей, тематичні видання тощо. Передплати газети чи журнали можна для себе або когось іншого, зокрема як благодійну передплату на адреси дитячих будинків-інтернатів України.

Як отримати «ковідну тисячу»?

Для цього треба мати «зелений» СOVID-сертифікат у «Дії». Там же треба відкрити картку «єПідтримки» в одному з банків-партнерів. Далі слід подати заявку в застосунку «Дія»: натиснути «Послуги» — «єПідтримка» — «Отримати допомогу».

Як вказує пресслужба Мінцифри, станом на 14 лютого в межах «єПідтримки» було подано понад 8,6 млн заявок, оформлено 9,7 млн карток та витрачено 3 млрд гривень.

Share this post

One Reply to “Відсьогодні пенсіонери вже можуть сплачувати за комуналку «ковідною тисячею»”

  1. Юрий сказав:

    Гарна новина! На кінець потрятять тисячу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top