Національний спротив: Львів підготував план дій, якщо Росія таки нападе

У Львові напрацювали план підготовки та дій, якщо Росія розгорне на території України повномасштабні військові дії.

У п’ятницю, 28 січня, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив програму національного спротиву.

Затверджена програма заходів щодо підготовки Львівської громади до національного спротиву на 2022-2024 роки передбачає:

  • навчання мешканців основним бойовим навикам та навикам надання домедичної допомоги;
  • підтримку матеріально-технічного забезпечення батальйонів, що будуть працювати у Львові та на території області. Координацію їхньої взаємодії;
  • розвиток оборонної інфраструктури на території Львівської МТГ;
  • забезпечення безперебійної роботи підприємств, установ та закладів критичної інфраструктури, що забезпечують життєдіяльність Львівської МТГ.

Також фахівці мають створити реєстр ризиків, які можуть виникнути у всій громаді, напрацювати заходи їхнього запобігання і реагування, якщо загроза настане.

Скільки саме коштів із міського бюджету потрібно на реалізацію програми національного спротиву на цей рік, у мерії поки не уточнили. Найближчим часом мають провести відповідні розрахунки, а вже 4 лютого цю програму ще має затвердити сесія Львівської міськради.

Водночас командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко розповів, що у Львові будуть формувати окрему оборонну бригаду:

«У нас буде тісна співпраця з органами місцевого самоврядування. Львів – місто-мільйонник, тому під моїм керівництвом ми будемо формувати окрему бригаду, яка буде у складі територіальної оборони».

Зазначимо, через загрозу вторгнення російських військ Львів наприкінці листопада почав підготовку до розгортання територіальної оборони. Загалом в області мають запрацювати сім таких підрозділів тероборони.

Нагадаємо, що з кінця жовтня Росія переміщує свою військову техніку до кордону з Україною, про що свідчать знімки, неодноразово зроблені зі супутника. У січні стало відомо, що Росія перекидає на Донбас танки, боєприпаси та пальне.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top