Папа Римський помолився за мир в Україні

У середу, 26 січня, Папа Франциск провів молитву за мир в Україні і закликав світ до молитви. Про це повідомляє Vatican news.

Напередодні Папа Римський Франциск висловив стурбованість з приводу зростаючої напруженості в Україні, яка загрожує миру, і закликав до політичних переговорів.

Окрім того, середу, 26 січня, він проголосив Днем молитви за мир, зважаючи на ситуацію в Україні.

Вітаючи сьогодні прочан різними мовами, він попросив молитися за Україну та закликав лідерів до переговорів, «аби вони вчинили так, щоби переважив діалог, а добро всіх стояло понад частковими інтересами».

Наприкінці зустрічі він звернувся до світу з такими словами:

«А тепер запрошую вас помолитися за мир в Україні та чинити це часто протягом цього дням: просімо наполегливо у Господа, аби ця земля могла побачити розквіт братерства та здолати рани, страхи та поділи. Ми згадували про Голокост. Подумайте лишень: понад 5 мільйонів були знищені протягом минулої війни… Цей народ – багатостраждальний, він витерпів голод, переніс чимало жорстокості та заслуговує на мир.

Нехай же молитви та призивання, які сьогодні підносяться аж до неба, торкнуться умів і сердець земних відповідальних, аби вони вчинили так, щоби переважив діалог, а добро всіх стояло понад частковими інтересами. Прошу вас, нехай ніколи не буде війни! Молімося за мир, проказуючи «Отче наш»: це молитва дітей, які звертаються до того самого Отця, це молитва, яка робить нас братами і сестрами, це молитва братів і сестер, які випрошують примирення та згоди», – промовив Папа Франциск.

Додамо, що Українська греко-католицька церква відгукнулась на заклик Папи про молитву і впродовж дня проводить молитовний марафон. Молитва поєднає Київ, Мельбурн, Львів, Париж, Філадельфію, Івано-Франківськ, Рим, Зарваницю, Перемишль, Краматорськ, Вінніпег, Лондон.

Завершиться марафон УГКЦ традиційною молитвою на вервиці о 20:00 під проводом Блаженнішого Святослава та духовним гімном України «Боже великий, єдиний».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top