РНБО прогнозує у лютому по 60 тисяч випадків COVID-19 на добу. За місяць захворіти може мільйон громадян

Попередні розрахунки, які Рада національної безпеки та оборони представила Міністерству охорони здоров’я, передбачають прогнози про добову захворюваність лютому на рівні 59 тисяч випадків. Скільки з них потраплять у лікарні, не вказується.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін в інтерв’ю «ЛігаLife».

«Зараз немає фінальних прогнозів, багато змінних ще в процесі або обговорення, або з’ясування. За попередніми розрахунками, представленими РНБО, 59 тисяч осіб можуть хворіти щоденно, сумарно близько 1 млн українців за лютий може захворіти», — зазначив він.

Заступник очільника МОЗ назвав ці прогнози «доволі оптимістичними». Каже, що за досвідом інших країн світу спостерігається, що, умовно, хвиля «Омікрону» наростає впродовж одного-півтора тижня максимум і спадає теж доволі швидко.

«Пікові показники захворюваності, за прогнозами РНБО, — десь 20-25 лютого. Але наскільки швидким буде спадання, наскільки швидко буде саме ця хвиля запускатися і в яких регіонах, поки що рано казати», — зазначив Кузін.

За його словами, згідно з американськими прогнозами, які роблять для України, пікові показники захворюваності очікуються приблизно на середину лютого з доволі швидким спаданням до першого квітня.

«По суті, це хвиля на півтора місяця максимум, яка призводить до пікових навантажень на медичну систему і на роботу об’єктів критичної інфраструктури», — сказав Кузін.

Новий спалах коронавірусу

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 20 січня повідомив, що показники захворюваності на COVID-19 свідчать, що в Україні розпочався новий спалах коронавірусу. Його епіцентр — на заході країни.

За прогнозами, нова хвиля коронавірусу буде відрізнятися від попередніх, насамперед за кількістю виявлених випадків. Це особливості перебігу хвилі зі штамом «Омікрон», який вже був зареєстрований у 149 країнах.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top