Суд не арештував Порошенка

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід п’ятому президенту України Петру Порошенку у вигляді особистого зобов’язання.

Порошенка підозрюють у державній зраді шляхом сприяння закупівлі вугілля на окупованих територіях. Сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень.

Особисте зобов’язання є найбільш м’яким запобіжним заходом. Відповідно до нього, підозрюваний має виконувати обов’язки, покладені на нього судом:

не виїжджати із Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

повідомляти про зміну роботи або місця проживання;

здати на зберігання паспорт для виїзду закордон.

Підозрюваному під розпис повідомляють про ці обов’язки та роз’яснюють, що в разі їхнього невиконання проти нього можуть застосувати жорсткіший запобіжний захід і грошове стягнення ㅡ від 0,25 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (від 620 грн до 4 962 грн).

Що закидають Порошенку?

20 грудня 2021 року Петрові Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зрадита сприяння діяльності терористичної організації. Йому загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Йдеться про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top