Закарпатець по всьому світі закупив майже сотню оленів, щоб відпустити в ліс (ВІДЕО)

У Національному парку на Закарпатті оселилися близько сотні оленів з Нової Зеландії, Австрії, Англії та Угорщини.

Як повідомляє ТСН, оленів придбав місцевий підприємець Юрій Тюх за власні кошти, але скільки витратив, не зізнається.Поки тварини виростатимуть, радуватимуть туристів, а як досягнуть трирічного віку – їх випустять у навколишні ліси, аби відновити популяцію оленів у дикій природі.Юрій Тюх розповідає, що шукав найкращих, тому купувати довелося у різних куточках світу.

«Нова Зеландія, Англія, Австрія і Угорщина. Це селекційно відібрані олені. Селекція проводилася багато років», – розповідає фермер. Коли тварини досягнуть трирічного віку, чоловік всіх випустить у дику природу. Бо популяцію Благородного оленя, переконує, потрібно рятувати.

«Все більше і більше мисливців є, більше нових технологій, як полювати. І хоч це національний парк, але це олені… вони не сидять на місці, вони мігрують по всіх Карпатах. Якщо тут заборонено стріляти, то стріляють у інших місцях», – переконує Юрій Тюх.

Опікуватися дикими тваринами Юрій почав майже 5 років тому. Для їхньої реабілітації та збереження створив екопарк.Леви та тигри потрапили сюди із зоопарків.

Сірих вовків ще малими викупив у браконьєрів, а згодом придбав і кілька десятків копитних. Нині це одна з найпопулярніший локацій серед туристів.

Оленяче ранчо, чоловік сподівається, стане наступною. Бо ж поки олені проживатимуть тут, туристи матимуть змогу їх провідувати. А за три роки вже з’явиться нове потомство.

Share this post

scroll to top