Вікторія Полюга, яка хворіє на спінальну СМА, вже отримала найдорожчий у світі укол

Маленька львів’янка Вікторія Полюга, яка хворіє на спінальну м’язову атрофію (СМА), вже отримала найдорожчий у світі укол препаратом Zolgensma, який допомагає зупинити прогрес хвороби.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Минулого року батьки, волонтери і весь Львів збирали гроші на цей найдорожчий препарат від спінальної м’язової атрофії. Вітаємо! Нехай все буде добре», ㅡ написав він.

У Facebook-спільноті «Врятуємо Вікторію Разом» батьки дівчинки поділилися своїми емоціями: «У нас дивні відчуття, ми досі не віримо. Але у нас з’явилася впевненість в завтрашньому дні. Почався новий етап нашого життя. Ми знаємо, що попереду нас чекає ще багато роботи. Ми готові до цього».

Препарат, необхідний дівчинці, коштував 50 мільйонів гривень. Збір грошей розпочався навесні цього року і вже у листопаді волонтери оголосили, що суму зібрали, пише Zaxid.net.

Проте після цього ще місяць тривали приготування документів та перемовини з американською клінікою. Так, вже на початку грудня дівчинка з батьками полетіла до клініки Сан-Антоніо (США).

Дівчинка добре перенесла процедуру. Вона ще деякий час буде у США, адже потрібне спостереження лікарів за її станом.

Share this post

scroll to top