У Бориславській громаді працюють над покращенням водопостачання (ФОТО)

Працівники КП «Вододар» Бориславської міської ради провели запуск третього резервного насоса для підкачування води на водонасосній станції «Рибник».

Інформують в Бориславській міській раді.

Нещодавно було закуплено та встановлено новий вакуумний перемикач до нього, який дозволить швидко і безперешкодно переналаштувати резервний насос підкачування у разі виходу з ладу робочого. Окрім цього, якщо виникне необхідність терміново подати більший об’єм води, то тепер є можливість запустити одночасно два і навіть три насоси підкачування.

Для забезпечення водою населення на «Рибнику» зараз працює один насос. Проте періодично механізм потребує капітального або поточного ремонтів. Тоді використовуються резервні.

«Для нас дуже важливо було укомплектувати три пари — насос із двигуном, перемикач. Адже згідно з технологічною схемою на водонасосній станції повинно бути забезпечено роботу мінімум трьох насосів подачі води. Тепер маємо один робочий комплект і два резервні», – зазначає Руслан Зелінський, депутат міської ради, член Наглядової ради КП «Вододар»

«У разі поломки основного насоса, щоб провести електромонтажні роботи для запуску резервного, раніше необхідно було затратити приблизно добу. Тепер ми можемо практично невідкладно зробити це і забезпечити безперебійне підкачування води», – пояснює депутат міської ради, член Наглядової ради КП «Вододар» Ігор Тарновецький.

«Для того, щоб не виникало форс-мажорів у забезпеченні водою мешканців Борислава та Східниці, підприємство спільно з депутатським корпусом, міською владою працює над покращенням матеріально-технічної бази, закриваючи «слабкі місця» у роботі стратегічного об’єкта, – підсумовує міський голова Ігор Яворський. – Сьогодні наступну важливу справу зроблено. На ще одній ділянці у нас з’явився резерв. Це дозволить забезпечити безперебійне водопостачання у випадку аварійної ситуації».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top