Роботу керівниці ансамблю “Верховина” виконком визнав незадовільною

21 грудня у Дрогобичі відбулося чергове засідання виконавчого комітету Дрогобицької міської ради. Одним із питань, внесеним до порядку денного, було заслуховування звіту Любові Стадник, керівниці Заслуженого прикарпатського ансамблю пісні та танцю України “Верховина”

За підсумками доповіді було прийнято рішення визначити роботу Любові Стадник – незадовільною. У своєму рішенні члени виконкому покладалися на попередню перевірку фінансово – господарської роботи керівника, теперішнього стану колективу та проробленої роботи аби покращити ситуацію.

“Ми усі розуміємо перед яким викликом сьогодні знаходиться ансамбль “Верховина”. Для того, щоб цей унікальний колектив не припинив свого існування, треба максимальної віддачі не лише від творчого складу, але й від менеджменту, керівництва ансамблю. Справа порятунку ансамблю це не лише завдання влади. Багато чого залежить від позиції та дій керівника “Верховина”. Поки ми не бачили такої активності та таких управлінських рішень, які б могли допомогти ансамблю. ”, – розповів у коментарі для ВАРТО Ігор Чава, керівник Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Нагадаємо, що 2021 рік виявився для ансамблю “Верховина” складним. Через проблеми із фінансуванням та несвоєчасним виконанням своїх зобов’язань Львівською обласною радою, яка мала забезпечити паритетне фінансування ансамблю, працівники кілька місяців не отримували заробітну плату. Лише в грудні депутати ЛОР проголосували за виділення коштів. Також були внесені зміни у попереднє рішення ЛОР, якими, фактично, обласна рада відмовилась від зобов’язань про паритетне фінансування ансамблю. Натомість у бюджеті Дрогобицької громади кошти на утримання ансамблю передбачені лише на шість місяців 2021 року, оскільки Дрогобич розраховував на кошти від ЛОР.

Питання щодо майбутнього ансамблю “Верховина” – залишається відкритим.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top