Дрогобичанин Олександр Миксимов очолив радіо “Франкова Земля”

Дрогобицьке радіо “Франкова земля” отримало нового керівника. Ним став дрогобичанин Олександр Максимов, знаний у місті митець. До цього кілька десятиліть це радіо очолював Йосип Фиштик, який залишається працювати на радіо.

“Радіо «Франкова Земля» – це можливість переосмислити історію та культуру міста через медійність та радіоформат. Спроба відновити автентичну концепцію “Франкової землі” через сенси, змісти, наповнення, базуючись на історичних архівах та водночас – сучасного контексту нашого міста. Можливість стати голосом містян. Більше говорити про культуру, історію, актуальні події, відтак краще зрозуміти локальний контекст через занурення у прадавні генетичні коди. Радіо “Франкова Земля” – це новий майданчик для обміну думок, міркувань та продування інноваційних ідей. А отже – простір для вільних та небайдужих.”, – розповів у коментарі для ВАРТО Олександ Максимов.

Олександр Максимов – митець, куратор і культурний менеджер. Стипендіат програми Gaude Polonia(2013) та Стипендії імені Маркіяна Іващишина(2021). Співзасновник інтернет радіостанції Radio Kotermak. З 2016 року проводить у Дрогобичі фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez. Співорганізатор фестивалю сучасного мистецтва Dro.Art.Day., координатор Міжнародного фестивалю Бруно Шульца, куратор мистецької резиденції “Магічні соляні міста” у Дрогобичі(2020).

Share this post

3 Replies to “Дрогобичанин Олександр Миксимов очолив радіо “Франкова Земля””

  1. Читач і слухач радіо сказав:

    Людина, як не розуміється на журналістиці, без досвіду , знань, мало освічена й керівник редакції радіо. Це, мабуть тільки в Дрогобичі можливо. А ви, ніби журналісти ще й піарите. Та й зі стосунком до мистецтва теж тут питання. Живемо в добу підміни понять. Коли амбіції перевершують в одних все, інші таким потурають. От і маємо поплавських, гордонів і “керівників радіо” яким до журналістики так само далеко, я до китайської авіації.

  2. Zorro сказав:

    Дякую пане Ґольберг за коментар. Без вас би сі світ завалив.

  3. Zorro сказав:

    Та і журналіст з вас пане Ґольберг до дупи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top