Біля “Дія Центру” у Дрогобичі асфальтували дорогу (ФОТО)

На вулиці Бориславській тривають роботи із облаштування нового приміщення Центру надання адміністративних послуг – «Дія Центр». Вже в кінці грудня його відчинять для відвідувачів – рапортують у міській раді. Також тривають роботи із реконструкції переходу річки Серет через дорогу, очищено її русло, а також встановлено залізобетонні блоки.

Сьогодні на скриньку ВАРТО дрогобичани надіслали світлини асфальтування частини дороги на вулиці Бориславській. Людей зацікавило чи можна в таких погодних умовах здійснювати такі роботи за кошти платників податків і як довго такий асфальт прослужить.

Директор дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко розказав, журналістам Громадського чи можна такі роботи здійснювати в дощ або мороз?

Ремонтувати дорогу в мороз таки можна. Але коли надворі не нижче семи градусів морозу.

Загальне правило таке: всі ремонтні роботи, які пов’язані з розчинами, особливо на воді, проводять не нижче п’яти градусів тепла. Хоча в окремих випадках можна робити це при мінус семи, якщо застосувати спеціальні матеріали. І обов’язково має бути суха погода, каже Олександр Сергієнко.

«В холодну пору року бажано не ремонтувати дорогу. Однак, буває, що треба терміново залатати яму на дорозі. Тоді вибирають сухий день. Спочатку висушують яму. Додають у асфальтобетонну суміш спеціальні пластифікатори, які зміцнюють суміш. Потім заливають яму сумішшю і добре утрамбовують.

У дощ ремонтувати дорогу не можна. Але якщо невелика мрячка, то можна встигнути висушити яму і заповнити сумішшю.

«Принаймні, до літа, а може, й рік, така латка спокійно простоїть. Тим паче, що зараз латають не просто яму, а вирізають смужку, щоб захопити незруйновані краї. Тоді латка стоїть довше», – каже експерт.

Суцільний шар дороги у мороз чи дощ класти ризиковано. За словами Олександра Сергієнка, за таких погодних умов можна залатати лише яму, і лише в тому разі, коли вона дійсно може створити небезпеку на дорозі.

ХТО БУДУЄ ДІЯ ЦЕНТР У ДРОГОБИЧІ?

“БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “РОЯЛ ІНВЕСТ” – компанія, яка будує ЦНАП у Дрогобичі. Про цю компанію інформації мало. Юридична адреса цієї компанії – КИЇВ, вулиця АКАДЕМІКА ФІЛАТОВА, будинок 22/8, офіс 302. 

Відповідно до даних сайту clarity-project.info за цією адресою зареєстровано аж 15 юридичних осіб!

Керівником підприємства, яке будує у Дрогобичі ЦНАП, є Сапожинський Роман Іванович.

Підприємство засноване 08.11.2019 і за дворічну історію не показало якогось великого успіху, звісно, якщо це не стосується Дрогобича.

Відповідно до даних сайту clarity-project.info це підприємство: учасник у 4 закупівлях. Переможець у 2 закупівлях на суму 22.55 млн грн. Підписано 2 договори на суму 22.55 млн грн.

Єдиним з ким ТОВ “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “РОЯЛ ІНВЕСТ” підписало угоди є Комунальне підприємство “Управління капітального будівництва” Дрогобицької міської ради. 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top