У Дрогобичі вкотре побільшає МАФів. Тепер вони будуть комунальними

Раніше ми писали про те, що у Дрогобичі створили комунальне підприємство, яке буде займатися сільським господарством на території громади. Назва цього комунального підприємства – “Тарком”.

Від моменту свого створення це підприємство, яке ще не показало жодних успіхів у своїй діяльності і поки ще важко визначити чи буде воно конкурентоспроможним на ринку, чи буде ефективним, щоразу отримує від міської ради подарунки у вигляді сотень гектарів сільськогосподарських земель, кошти, а тепер і п’ять ділянок у центральній частині Дрогобича для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Про які ділянки йде мова?

8 грудня депутати проголосували за те, щоб надати дозвіл комунальному “Таркому” розробити проекти землеустрою щодо відведення п’яти ділянок в комерційно привабливих локаціях Дрогобича. Цільове призначення кожної з них – “для будівництва і обслуговування будівель торгівлі”.

Ділянка№1: орієнтовною площею 270 кв. м., на вул. Бориславській (біля приміщення офісу КП “Муніципальна варта”);

Ділянка№2: орієнтовною площею 200 кв. м., на перехресті вул. І.Франка і Т.Шевченка (біля магазину “Світ феєрверків);

Ділянка№3: орієнтовною площею 60 кв. м. на вулиці В. Великого (біля магазину “Світанок”)

Ділянка№4: орієнтовною площею 90 кв. м. на перехресті вул. В.Великого та В.Чорновола;

Ділянка№5: орієнтовною площею 60 кв. м. на вулиці П. Орлика (р-ні новоствореної парковки).

Результати голосувань:

Тепер комунальне підприємство “Тарком” має розробити документацію, а депутати її затвердити.

Питання, які публічно лобіюються керівництвом Дрогобича, дуже швидко “проходять” етап від написання заяви, дозволу на розробку проєкту землевідведення та його затвердження депутатами. Тож вже скоро у Дрогобичі з’явиться п’ять ділянок на яких, відповідно до цільового призначення, з’являться і будівлі торгівлі або ж МАФи.


Довідково: КП ДМР “Тарком” засновано рішенням Дрогобицької міської ради восени 2021 року. Керівником підприємства є колишній депутат Львівської обласної ради від партії “Народний контроль” Василь Масний.

Share this post

2 Replies to “У Дрогобичі вкотре побільшає МАФів. Тепер вони будуть комунальними”

  1. Читач сказав:

    Важливість теми не скасовує грамотности та знання мови. Невже ви такі вперті? Читати неможливо! Мова не має ніг, тож не “мова йде” – лише “йдеться”. А замість чужинського “локація” є “місце”. А ще є в мові відмінки та відміни, керування, прилягання та узгодження. Тож варто вам би й синтаксисом, не лише ортографією поцікавитися.

  2. Володимир сказав:

    А тарком, це тарамс і компанія?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top