У Дрогобичі хочуть провести Міжнародний мистецький джаз-пленер «Розмаїття культур»

Фото – ВАРТО

У Дрогобичі хочуть провести Міжнародний мистецький джаз-пленер «Розмаїття культур». Попередньо дата проведення пленеру 22 – 29 серпня. Локація – Дрогобич.

Про проведення нового фестивалю стало відомо з проєкту “Програми проведення Міжнародного мистецького джаз-пленеру «Розмаїття культур» в Дрогобицькій міській територіальній громад на 2022-2024роки”.

Цю програму розглянуть депутати вже 7 грудня на наступному засіданні Дрогобицької міської ради.

“Зацікавити місцевих та іноземних мистців на створення якісних творів про Дрогобицький край , його жителів, історію та сучасність. Створити умови і стимулювати митців різних національностей на плідну творчу співпрацю і здорову мистецьку конкуренцію. Активізувати артистичні обміни між містами побратимами та ознайомити жителів міста та району з творчістю іноземних майстрів.

Поглибити зацікавлення місцевого мистецького середовища урбаністичною тематикою, а також привернути увагу до краси міста та краю через артистичний погляд художників різних країн. Другим важливим і новаторським завданням джаз-пленеру стане поєднання живописних та музичних творчих імпровізацій, так-як синтез цих мистецтв є на часі в сучасній культурі”, – йдеться у проєкті Прогами.

Підготовкою та проведенням джаз-пленеру буде займатися Дрогобицька дитяча художня школа, яка здійснюватиме прийом заявок на участь, організує рекламну кампанію, проживання та харчування учасників.

На організацію такого заходу планується витрати 298 тис грн коштів платників податків.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top