На Донбасі загинув український воїн

У середу, 1 грудня, внаслідок обстрілів окупантів на Донбасі загинув український військовий.

Про це йдеться на сторінці Facebook Операції об’єднаних сил.

Так, у середу, окупанти чотири рази обстрілювали позиції українських військових, один раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Окупанти стріляли поблизу Авдіївки, Шумів, Мар’їнки та Новотроїцького. У напрямку Авдіївки окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Ворог здійснив дистанційне мінування ПОМ-2 околиць населеного пункту Мар’їнка, внаслідок чого дістала поранення цивільна особа.

У  районі Шумів російські найманці здійснили обстріл з мінометів калібру 120 мм, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. 

У бік Новотроїцького противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 2 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top