Водії міжобласних маршруток масово звільняються із роботи

Невакциновані кермувальники наймають буси і стають нелегальними перевізниками. Все через ковідні обмеження та зменшення прибутків.

У підприємствах нарікають, що заробіток знову буде мінімальний, повідомив в ефірі «Львівської хвилі» керівник обласної асоціації перевізників Іван Велійка:

«Сьогодні у транспортній галузі, а особливо це помітно в перевезенні пасажирів, – дефіцит водіїв. Тобто, їх не вистачає.

Керівники повинні зрозуміти, якщо буде жорсткий підхід до контролю стосовно водія і водії не будуть вакциновані, то в деяких випадках можна зупиняти і цілі підприємства.

Маршрути можуть залишитись без обслуговування».

На Львівщині 45% водіїв – вакциновані. Обов’язкових щеплень для них немає, але до роботи здебільшого допускають лише захищених.

Нагадаємо17 тисяч гривень штрафу загрожує пасажирам обласних маршруток, які не матимуть при собі ковідних документів. Вимога запрацює вже із понеділка. Для проїзду згодиться сертифікат вакцинації з однією дозою або з двома. Довідка, що людина перехворіла або негативний тест. Це може бути ПЛР чи антиген. Якщо людина буде їхати без документу, крім штрафу, її ще висадять на найближчій зупинці. 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top