На Донбасі загинули двоє військових: підірвалися на невідомому пристрої бойовиків — штаб

У зоні бойових дій на Донбасі 12 листопада двоє українських військовослужбовців підірвалися на невідомому пристрої бойовиків, внаслідок чого дістали смертельні поранення.

Про це повідомили у пресштабі операції Об’єднаних сил.

Від початку доби бойовики двічі порушували режим припинення вогню. У районі Зайцевого стріляли з гранатометів різних систем.

Натомість у напрямку Попасної вони відкривали вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь на обстріли бойовиків. 

Ситуація на Донбасі

З 27 липня 2020 року на Донбасі запрацювало нове перемир’я, однак упродовж режиму тиші внаслідок обстрілів бойовиків уже загинули щонайменше 67 українських військових. Ще понад 150 бійців зазнали поранень.

Також військові підриваються на вибухівках. За даними Міноборони, з початку війни на вибухівках підірвалися щонайменше 1 178 українських військових, з них 257 — загинули.

Нещодавно The Washington Post написало, що Росія знову почала стягувати свої війська до кордону з Україною після завершення військових навчань із Білоруссю «Захід-2021». Журналіст Крістіан Тріберт із The New York Times та видання Politico повідомили про супутникові знімки, які нібито підтверджують стягування російських військ і техніки до кордонів.

Водночас Головне управління розвідки Міністерства оборони не зафіксувало додаткового перекидання російських сил до кордону з Україною.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top