У Дрогобичі планують сертифікувати міських гідів та екскурсоводів. Навіщо?

Фото Ірини Марків

“Створення реєстру та сертифікація гідів – поширена у багатьох містах практика. Від нас це гарантія людям, що саме ці гіди проведуть якісну екскурсію, що саме з ними відвідувачі можуть побачити та відвідати у Дрогобичі особливі місця. І головне: ціна відповідатиме якості”, – каже Ірина Марків, керівниця КП “Туристично-інформаційного центру Дрогобича”.

Власне, з метою обговорити ідею створення міського реєстру гідів 10 листопада  КП “Туристично-інформаційний центр Дрогобича” організував зустріч з місцевими гідами у ресторані “Локаль на Панській”.

“Ми обговорили умови як відбуватиметься процес сертифікації. Більшість відвідувачів Дрогобича потребують екскурсоводів, щоб краще дізнатись про наше місто і не тільки. Саме тому, ми вважали за необхідне, зібрати інформацію про місцевих гідів та послуги, які вони можуть надати. Прокомунікувати нашу ідею з людьми, які є лицем Дрогобича у візії туриста. Також, нам було важливо почути про проблеми, які виникають в екскурсоводів під час екскурсій та окреслити шляхи їх вирішення”, – додала Ірина Марків у коментарі для ВАРТО.

Схожий реєстр гідів вже реалізовано у Львові, де чверть туристів, які відвідують столицю Західної України, користуються послугами екскурсоводів чи гідів-перекладачів. З метою забезпечення надання якісного туристичного супроводу екскурсоводами та гідами-перекладачами Львівська міська рада запровадила ідентифікаційної професійної картки екскурсовода. Видача бейджа передбачає ідентифікацію львівських гідів, які надають якісні послуги туристичного супроводу, а також складання реєстру працюючих екскурсоводів та гідів-перекладачів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top