У Львові закрили збір коштів для Вікторії Полюги із рідкісною хворобою СМА. Зібрано 55 мільйонів

У Львові закрили збір коштів для Вікторії Полюги із рідкісною хворобою СМА. Останній мільйон надіслали батьки хлопчика Кирила з Києва, який теж хворіє на СМА, але цього року виграв безкоштовний укол.

На укол Zolgensma для Вікторії зібрали 55 мільйонів. Укол мають зробити в американській клініці Сан-Антоніо.

СМА – спадкове захворювання, яке передається дітям від батьків. Її спричинює пошкоджений ген SMN1, який містить білок. Низький рівень вмісту білка призводить до атрофії м’язів. Вікторія у 8 місяців перестала підіймати ніжки, не могла уже сама сидіти. Результат аналізу на СМА шокував батьків, і вони кинулися рятувати доньку. Від початку збору коштів у Львові провели сотні фестивалів, ярмарків, забігів, аукціонів, щоб зібрати 55 мільйонів для маленької Вікторії. Дівчинка пробула 7 місяців на реабілітації в Італії і минулого тижня повернулася додому, до Львова. Тепер вона чекає на укол. З кожним днем її тіло слабшає.

Нагадаємо, що 8 вересня у Дрогобичі відбувся благодійний ярмарок. Волонтери БФ “Людина починається з добра” збирали кошти для Вікторії Полюги та Меланії Шпот. За один день було зібрано 96 096 грн.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top