Польські прикордонники виявили 554 фальшивих українських ковід-сертифікатів

Від початку цього року польські прикордонники виявили на українсько-польському кордоні 554 фальшивих ковід-сертифікатів про вакцинацію від Covid-19.

Як повідомив речник Надбужанського відділу прикордонної служби Польщі Даріуш Сєніцкі, усі фальшиві сертифікати були видані в Україні.

Про це пише Захід.Нет.

Останній випадок виявлення фальшивих сертифікатів було зафіксовано у пункті пропуску «Зосин-Устилуг», що у Волинській області. Там одразу п’ятеро громадян України намагались в’їхати до Польщі із фальшивими сертифікатами. У прикордонників виникли сумніви у справжності документів.

«Усіх мандрівників (дві жінки і троє чоловіків) затримали, щодо них відкрито провадження про використання підроблених документів на прикордонному контролі», – повідомив Сєніцкі.

Після завершення процесуальних дій українці отримали рішення про відмову у в’їзді до Польщі та повернулись на територію України.

За словами Даріуша Сєніцкого, загалом від початку року на українсько-польському кордоні було виявлено 554 фальшиві сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Найбільше спроб перетнути кордон із фальшивими документами зафіксовано у Гребенному (352), Долгобичеві (76), Грубешові (74) та Дорогуську (52). Польське законодавство передбачає обмеження волі до 5 років за використання фальшивих документів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top