20% мешканців Львівщини повністю вакцинувались проти Covid

Станом на 22 жовтня 405 тисяч, тобто близько 20% дорослих мешканців Львівської області, повністю провакцинувались від коронавірусу. Про це під час брифінгу заявив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

Загалом першу дозу щеплення від коронавірусу отримало вже 26% дорослого населення області, а другу, тобто повністю вакциновані – 20%. Однак, за словами координатора з вакцинації в області, цей показник є недостатнім, оскільки на Львівщині мають за мету щепити 70% мешканців.

«На жаль, в області вакциновано першою дозою близько 26% мешканців, а двома близько 20%. Тобто лише кожен п’ятий дорослий в області є вакцинований, а має бути хоча б 70%. Ми дуже хочемо, щоб люди свідомо йшли вакцинватись – не зі страхом обмежень, а з розумінням того, що це необхідна процедура», – заявив Олег Когут.

За словами Олега Когута, впродовж останніх декількох днів на Львівщині проводять рекордно велику кількість щеплень, практично 20 тисяч щодня. На його думку, це зумовлено новими карантинними правилами.

«Дуже активно останні дні проводиться вакцинальна кампанія. Думаю, основною причиною є те, що з’явилися обмежувальні заходи, і перш за все це пов’язано з міжміськими перевезеннями. Протягом останніх трьох днів ми робимо понад 20 тисяч вакцинацій щоденно, раніше було близько 8-10 тисяч», – пояснив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині.

В Україні вчора, 21 жовтня, виявили 23 785 нових випадків коронавірусного захворювання. Від ускладнень померли 614 людей (найбільше з початку пандемії), а одужали — 8 530 пацієнтів. До лікарень за добу потрапила 5 141 людина з підозрою чи підтвердженим COVID-19. Найбільше нових випадків зафіксували у Львівській (1 647), Дніпропетровській (1 641) та Одеській (1 484) областях.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top