Актор Алек Болдвін на зйомках фільму випадково застрелив операторку з України

Голлівудський актор Алек Болдвін на зйомках фільму в Нью-Мексико вистрілив з реквізитного пістолета, який повинен був бути заряджений холостими патронами. Від пострілу померла операторка родом з України, а режисер дістав поранення.

Про це повідомили в Офісі шерифа, цитує CNBC та Deadline.

Інцидент стався на знімальному майданчику на ранчо Бонанза-Крік на південь від Санта-Фе. Там знімали художній фільм «Раст».

За даними поліції, актор вбив 42-річну Галину Гатчінс та поранив 48-річного Джоеля Совза. Операторку гелікоптером доставили до лікарні Університету Нью-Мексико, де вона і померла. Режисера доставили в обласний медичний центр Крістуса Сент-Вінсента для лікування травм.

Зараз правоохоронці з’ясовують обставини стрілянини. Обвинувачення поки що нікому не пред’являли. Deadline із посиланням на співрозмовника у департаменті шерифа Санта-Фе пише, що Болдвіна допитали слідчі, а потім відпустили.

«Сьогодні (21 жовтня — ред.) на майданчику Іржа в Нью-Мексико стався нещасний випадок, що спричинив осічку рушниці з заготівлею. Зйомки фільму поки що призупинені. Безпека наших акторів та команди залишається нашим пріоритетом», — заявив представник Болдвіна.

Що відомо про операторку?

Загибла Галина Гатчинс була родом з України. Вона виросла на військовій базі за Полярним колом, вивчала журналістику в Києві й кіно в Лос-Анджелесі. Певний час працювала журналісткою-розслідувачкою для британських документальних фільмів.

Операторка брала участь у зйомках кількох короткометражних фільмах. У 2019 році журнал American Cinematographer назвав Галину Гатчинс «новою зіркою» кінематографа.

У 2020 році вона почала працювати над стрічкою Archenemy («Заклятий ворог») з Джо Манганьєлло у головній ролі. Актор називав її «неймовірно талановитою» і «чудовою людиною». Казав, що йому пощастило, що саме Гатчінс стала операторкою фільму.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top