Депутати просять Зеленського ввести санкції проти корпорації “Рошен”

Понад 150 народних депутатів звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням ввести санкції проти кондитерської корпорації «Рошен» за «фінансування бюджету Росії». Компанію заснував п’ятий президент України Петро Порошенко.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Відповідний запит до глави держави створив депутат від «Слуги Народу» Владлен Неклюдов. Санкції пропонують ввести «проти підприємств кондитерської корпорації “Рошен” за фінансування бюджету держави-агресора — Російської Федерації».

Запит підтримали ще 143 «слуги», 4 депутати від ОПЗЖ, по одному з депутатських груп «За майбутнє» та «Довіра», а також троє позафракційних.

Зазначимо, корпорація «Рошен» — один із найбільших виробників кондитерських виробів в Україні та Східній Європі. Її засновником є п’ятий президент України та народний депутат Петро Порошенко.

Нещодавно генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що керівництво Адміністрації п’ятого президента Петра Порошенка могло відіграти ключову роль в організації постачання вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. У Порошенка називали інформацію фейком.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top