У Дрогобичі побільшає платних паркомісць?

На чергову сесію Дрогобицької міської ради винесено проєкт рішення:

Автори проєкту пропонують створити у місті додаткових 130 платних паркувальних місць. 

Мова йде про наступні локації, де буде облаштовано платне паркування:

вул. Миколи Лисенка (по всій протяжності вулиці)

вул. Івана Франка(від вул.Нижанківського до вул.Миколи Лисенка)

вул. Данила Галицького (від буд. №5 до вул.Жупна)

вул. Пилипа Орлика (в районі буд. №17)

Оператором та платником збору за місця для паркування транспортних засобів, якщо депутати підтримують цей проєкт рішення, буде  КП «Служба муніципального управління» ДМР. Щодо тарифу та графіку роботи нових платних стоянок, то його повинен визначити виконавчий комітет Дрогобицької міської ради.  Зараз ці паркомісця працюють та є безплатними.

Якщо це рішення набирає необхідну кількість голосів депутатів, то у центральній частині Дрогобича значно поменшає місць, де безплатно можна залишити свій автомобіль.

Нагадаємо, що 16 лютого 2021 року виконком прийняв рішення № 45 «Про встановлення плати за користування місцем для паркування транспортних засобів на відведеному майданчику для паркування на вул. Шолом-Алейхема м. Дрогобич».

На підставі рішення виконкому, плата за паркування діє з 8.00 год до 19.00 год, крім неділі та святкових днів. Тариф за 1 годину – 5,00 гривень. З 29 травня 2020 року паркування у центральній частині Дрогобича стало платним. Відповідне рішення прийнято виконкомом ДМР 14 травня 2020 року. Згідно з цим рішенням, встановлено тарифи в наступному розмірі: – тариф за 1 годину – 15 гривень; – абонемент на 10 годин – 130 гривень; – абонемент на 50 годин – 600 гривень; – абонемент на 100 годин – 1000 гривень.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top