«Пліснява на стінах». Батьки вихованців садочку «Волошка» благають про ремонт

За словами батьків малюків, які відвідують садочок №30 «Волошка» на вулиці Пилипа Орлика, умови в дитсадку загрожують здоров’ю їхніх дітей. У деяких групах на стінах глибоко в’їлася пліснява.

Будівля дошкільної установи є досить старою, десь з межі 19/20ст. Цьогоріч влітку виділили 50 000 грн для прочищення ринв і часткового перекриття даху. Але, на думку батьків, приміщення потребують капітального, а не косметичного ремонту.

Про це йдеться у листі, який надійшов до редакції Варто:

«А у приміщенні відчувається вологість, штукатурка відлітає, підлога гниє та провалюється. Маленьких діток не можливо залишити на цілий день, щоб вони ще спали в таких умовах. Батьки докладають зусиль, щоб облаштувати побут, дозвілля та навчання дітей у садку. Закупили посуд, канцелярію, комод для посуду. Але й ліжечка старі.

Діти часто хворіють, кілька дітей перевели в інші установи. Запропонована програма від міської ради 60/40 не під силу батькам. Просимо вашої допомоги у розголосі цієї проблеми з ремонтом. Можливо звернуть увагу на такі жахливі умови, в яких доводиться перебувати дітям».

Як прокоментував Варто керівник відділу освіти ДМР Петро Шевяк, коштів на все не вистачає, ремонту потребують й інші садки:

«В садку зроблені ремонти першого поверху, ремонт даху, будемо поетапно робити ремонт. На даний момент необхідно запустити опалення. Не тільки на П.Орлика є проблема ремонту приміщень».

Завідувачка садочку “Волошка” п. Марія наголосила, що роботи багато, але у владних кабінетах її чують, діалог є.

Цьогоріч виділили 50 тис.грн, які вже вклали у мінімальний ремонт покрівлі. Проблема грибка на стінах саме через старий дірявий дах. Тепер він не тече, але щоб підсохли стіни, треба час і опалення.

У планах розробка кошторису проекту капітального ремонту даху, який має повністю перекриватись. Після того візьмуться за ремонт приміщень.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top